Ozon ve Ozon Tedavisi Nedir?
Ozon tedavisi, ozon gazı kullanan tıbbi uygulamaları ifade eder. 19. yüzyılın ortalarında keşfedilen ozon gazı (O3), üç oksijen atomundan oluşan renksiz ve kokusuz bir gazdır. Üst atmosferde, bir ozon gazı tabakası dünyayı güneşin UV ışınlarından korur. Medikal Ozon ise %5 ozon ve %95 saf oksijen karışımından oluşmaktadır. Klinik kullanım için kullanılan oksijen, kesin terapötik dozlarda uygulanan ve asla inhalasyon yoluyla uygulanmayan tıbbi bir derecedir.
Medikal Ozonun Tedavi İçin Uygulandığı Hastalık ve Durumlar
Ozon Tedavisi Uygulanma Yöntemleri
1. Major Ozon Uygulaması
2. Minör Ozon Uygulaması
3. Torbalama
4. Vücut Boşluklarına Ozon Gazı Verilmesi
5. Eklem İçine Ozon Gazı Verilmesi
Ozon Tedavinin Yan Etkisi Var mıdır?
Ozon gazı solunduğunda toksiktir, göz ve hava yollarını tahriş edebilir. Ancak deneyimli ve eğitimli bir ekiple yapılan uygulamalarda herhangi bir yan etkisi gözlenmemiştir.
Ozon tedavisi, vücudumuzun toksik metallerden kurtulmasına da yardımcı olabilir. Kanserle savaşan bileşiklerin üretimini arttırır ve bağışıklık sisteminin kronik enfeksiyon ve kanser tarafından baskılanan çeşitli kısımlarını güçlendirir. Ayrıca meme, akciğer ve rahimdeki kanser hücrelerinin büyümesini %40-90 oranında durdurmaya yardımcı olur.
Ozon Tedavisinin Faydaları
Ozon Tedavisi; kronik enfeksiyonlar, romatoid artrit, kanser, ülseratif kolit, lupus gibi daha birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. I. Dünya Savaşı sırasında doktorlar, anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle yaralara topikal olarak bu tedaviyi uygulamışlardır ve diş hekimliğinde sprey veya kompres olarak uygulanmak üzere içme suyu ozon ile dezenfekte edilmiştir. Ozon soluduğumuz havayı arındırırken aynı zamanda bakteri, mantar, parazit, küf, maya ve virüsü seçici olarak bağlayıp yok ederek vücudumuz için detokslayıcı görevi görür.
Ozon tedavisi kaç seans sürer?
Seans sayısı, kişinin antioksidan aktivitesi ve serbest radikal hasarına bağlı olarak değişkendir. Genellikle antiaging uygulamalarda haftada 1-2 kez 10 seanslık kürler önerilmektedir. Bu hastalarda ayda 1 hatırlatma dozları yapılabilmektedir. Enfeksiyon geçirmiş kişilerde ve ağrılı hastalıkları olanlarda haftada birden fazla, hatta aynı gün içerisinde 1-2 seans şeklinde tekrarlanabilir. Tedavi protokolü kişinin sağlık durumuyla doğrudan ilişkilidir ve tedavi planlaması doktor tarafından düzenlenir.
Ozon tedavisi güvenli mi?
Tedavi doğru yapıldığında güvenlidir. Tedavi etkilerinin minimal yan etkilerle güvenli olduğu kanıtlanarak yüzyıllardır yoğun bir şekilde kullanılmış ve incelenmiştir. Doktorun gözetimi altında, sadece çeşitli durumları önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda genel sağlığınıza güçlü bir destek olmaktadır.